A kineziológus

A kineziológus

Bányai Edit Kineziológus

Okleveles kineziológus, az amerikai Three In One Concept, a One Brain módszer haladó oktatója, az Etherikos International School végzett hallgatója és szakképzett grafológus vagyok. 1999-ben kezdtem tanulni a One Brain rendszerét. 2001. óta oktatója – haladó instruktora vagyok a Three in One Concepts: One Brain kineziológia módszerének Budapesten. Segíteni szeretnék másoknak is megtalálni önmagukat, beteljesíteni vágyaikat. Mindenkinek lehet segíteni, aki hajlandó változni és nyitni önmaga felé, felismerve a saját szükségleteit, megengedje magának az “áhított jövőt” megvalósítani. Az a szándékom, hogy társa legyek ennek az útnak a kezdetén, segíthessek Önnek és szeretteinek, hogy ki tudjanak teljesedni életük minden területén. Családban, munkában, kapcsolatokban – igazi önmagukat adhassák. Életünket mi magunk irányítjuk, csak az történik velünk, amit mi teremtünk. Ne hibáztassunk mindig másokat, a sorsot vagy a csillagokat a problémáinkért.

A történetem – Hogyan lettem One Brain kineziológus

Sokszor kérdezik tőlem, hogyan lettem a One Brain – kineziológiai ág oktatója, képviselője. Erre a kérdésre „nehéz” válaszolni, mert amikor ezt a módszert megismertem, akkor én csak meggyógyulni, és ezzel együtt változni szerettem volna. 1995-től az életem gyökeresen megváltozott. Engem is elért az „életközép válság” szele. Amit addig nem tettem meg önmagamért, és a fejlődésemért, az élet adott egy lehetőséget, hogy megélhessem. Ezt most már így fogalmazom, de akkor azt éltem meg, hogy az élet engem szemelt ki arra, hogy szenvedjek. Beteg lettem. Érdekes módon, éppen ekkor a körzeti orvos, akit a családom már régóta ismert, elment nyugdíjba. Így a panaszommal egy teljesen idegen orvoshoz kellett fordulnom, aki szó szerint „rám olvasta” a bajomat. És a „ráolvasás” működött. Jó beteg lévén, az addig nem érzett fájdalmakat tökéletesen produkáltam. Ezek a tünetek megegyeztek a rám olvasott betegséggel. Ezt egy laborlelet meg is erősítette. A legnagyobb döbbenetemre, az orvos „nem vagyok olyan állapotban, hogy segíteni tudjak magának” kategóriába könyvelt el – hozzá kell tennem, hogy nagyon lelkiismeretes doktorról van szó – ez eléggé felbőszített ahhoz, hogy a magam kezébe vegyem a saját sorsom és ezzel egészségem irányítását. Így találkoztam először a természetgyógyászat különböző ágaival. Bár javult az állapotom, de a tünetek egy idő után visszatértek.

Daniel Whiteside és Bányai Edit One Brain Kineziológus Budapesten

Daniel Whiteside és Bányai Edit

Megfordult a világ körülöttem, amikor az első két One Brain tanfolyamon részt vettem. Az átélt élmények mélyen megérintettek. Olyan lettem, mint egy szivacs, amit vízbe tesznek. Izgatottan néztem a naptáram, hogy mikor lesz a következő tanfolyam, mert tudtam, hogy sokat segít nekem, amit ott tanulok és átélek.Visszajártam az orvosomhoz kontrollra, és egyszer megkérdezte, hogy mit csinálok magammal, hogy gyógyszer nélkül javul az állapotom. Amikor elmondtam, akkor a válasz az volt: „Csinálja, ha úgy érzi, hogy segít magának!” – és én megint szót fogadtam neki.Elkezdtem tanfolyamokra járni, olyan könyveket olvasni, amelyek segítettek a fejlődésemben. A tanulásom során kitisztult, hogy a saját életemnek én vagyok a felelőse. Én döntök, és ami a legfontosabb dönthetek másként, mint ahogy azt elvárják tőlem. A minta, az elvárások rányomták a bélyegét az addigi életemre. Ez az időszak, olyan volt számomra, mint egy függőségben szenvedőnek, aki a függőségét jelentő szert nem tudja abbahagyni, mert ez jelenti számára az életet. Ez a szer volt a tanulás. Hálás vagyok azoknak, akik terelgettek és segítettek engem ezen az úton. Hálás vagyok az örömökért és a fájdalmakért is, mert mindkettőből jutott. Átértékelődtek a fontossági sorrendek, megváltozott az értékrendem. Amit először tragédiaként éltem meg, azt mára már, szerencseként értékelem. Hiszen egészen különleges helyzeteket éltem meg, és ezekből tapasztalatokat szereztem. Azt is mondhatnám megnyílt a világ előttem. Vagy Én a Világ előtt? Mind Egy!

Az utam a One Brain kineziológiai módszerrel kezdődött, haladó oktató lettem, majd a dascalosi tanításokkal ismerkedtem Dr. Nicholas Demetry tanfolyamain, elsajátítottam az etherikos finomenergetikai módszert, transz-perszonális pszichológiát tanultam. Ezután a Mantra Alternatív Főiskola következett, ezzel egy időben a Hellinger-Intézet képzésein vettem részt, majd grafológus szakvizsgát tettem. És ennek a folyamatnak még mindig nincs vége…

Banyai Edit Kineziologus Budapesten - oklevelek és bizonyítványok

Bizonyítványaim és okleveleim egy része.

A kineziológus személyisége hogyan befolyásolja a kliens fejlődését?

A “segítő” szerep nagyon fontos, egyfajta elkötelezettség. Ezt a tudást az etikai szabályok, betartásával kell működtetni. A kineziológus, a kliens érzelmi “játszmájában” a kívülálló szerepét kell, hogy betöltse. Segítséget nyújt a módszer eszközeivel, hogy felismerje az adott helyzet hibás viselkedését és gondolkodását, hogy a jelen tudatosságával tudja meghozni új szándékát, egy hasonló élethelyzetben. A megoldást mindenkinek magának kell megtalálni, és ehhez nyújt segítséget a kineziológus.

Miben segíthetek mint kineziológus?

Mint segítőnek az a feladatom, hogy kinyissam az ajtót előtted. A neked, pedig az, hogy legyen bátorságod dönteni és átmenni azon az ajtón, mely kinyílik. Neked kell elhatározni, hogy mit hozol vissza magaddal és azt hogyan használod épülésedre. Nem végezhetem el a Te munkádat. Én, csak a sajátomat végezhetem. Ezt hívják felelősségnek. Azt a tudást, amit eddig elsajátítottam, beépítve alkalmazom a tanfolyami programjaimban. Úgy érzem, hogy a már meglévő tapasztalataimat másokkal is megosztva, megmutathatom, hogyan élhetünk élménydúsabb, kiteljesedettebb, tudatosabb életet. Örülök, ha személyesen találkozunk. A Te életed is megváltozhat, és örömtelibb lehet a tanfolyamok, a tanulásod által. Tanuld a tudatosságot, és az életed megváltozik!

Magyar Kineziológiai alapítvány tag igazolás - Bányai Edit Kineziológus

Bányai Edit MKA tag igazolás

Milyen konkrét problémában tud segítséget nyújtani a kineziológus?

Az egészség a test, a szellem, és a lélek kiegyensúlyozott állapota, amelyben a test különféle energia rendszerei harmonikusan összedolgoznak. Az egészség ezzel a harmóniával stabilizálható. A betegség az a pillanat, amikor a test energetikailag már nem tud kompenzálni, vagyis már nem tud egy másik helyről energiát adni a test azon területeinek, ahol az egyensúlytalanság bekövetkezett. Minden organikus megbetegedésnek pszichés háttere van. Az alábbi problémák esetén segíthet >>

A Threee in One Concepts etikai elvei:

TISZTELETBEN TARTJUK AZ EGYÉN VÁLASZTÁSÁNAK SZABADSÁGÁT.
TISZTELJÜK AZ EMBERI MÉLTÓSÁGOT.
TISZTELETBEN TARTJUK AZ ETIKUS EGYÜTTMŰKÖDÉST.
TISZTELETBEN TARTJUK AZ EGYÉN INTEGRITÁSÁT ÉS ENNEK A MUNKÁNAK AZ INTEGRITÁSÁT.
TISZTELETBEN TARTJUK AZ ÖNMAGUNK ÉS AZ EGÉSZ SZÁMÁRA LEGFŐBB JÓT.

Itt az ideje életünk irányítását tudatosan a saját kezünkbe venni. Várom jelentkezését, hogy segíthessek Önnek, hogy tudjon változni egy teljesebb és tudatos élethez.
Banyai Edit Kineziológus oktató, Grafológus Budapesten

Bányai Edit – Kineziológus Budapest : 06 30 295 77 27
edit.369kukacgmail.com