Kineziológia

Kineziológia

A kineziológia célja

A meridiánokban az egyenetlen energia elosztást megállapítsa, és egyensúlyba hozza. Oldjuk az energetikai blokkot, melyek érzelmi blokkot képeznek. Hatására beindul a test természetes öngyógyító mechanizmusa. A kezelés során neurológiai, energetikai izomblokádot oldunk, helyreállítjuk a test normális, természetes energetikáját. Eszköze az izomteszt, mely a kézi izom biofeedback visszajelzésén működik, és minden kineziológia szakterület alapja.

A kineziológia hatásmechanizmusa.

A jelenbéli lelki problémákat, testi betegségeket pszichés hátterünkön keresztül közelíti meg, feltárva a múltbéli traumákat, téves viselkedésmintákat, és kioldva a tudattalanunkból.A tudattalanunkban őrzünk minden információt, mely fogantatásunktól történt velünk, az eseményekhez hozzákapcsolva azt az érzelmet, melyet az esemény kiváltott bennünk.Az agy kialakulása előtt is tároljuk ezeket az információkat, sejtmemória szinten. Minden, ami történik velünk, lenyomatot képez a tudatalattinkban.A későbbiekben pedig, csak kicsit hasonló helyzetbe kerülünk, a régi, már egyszer valamilyen módon bevált megoldási módot húzzuk elő, a múltból.Vagyis nem a jelenbéli tulajdonságokkal oldjuk meg a problémáinkat, hanem gyakran évtizedek óta őrzött minták alapján.A jelenlegi viselkedésmintáink két részből tevődnek össze mindenek előtt a genetikusan hozott, generációkon keresztül őrzött mintákból, és a saját életünk tapasztalatai alapján kialakított mintákból.Az oldás folyamán felismerjük, tudatosul bennünk, hogy miért működünk még mindig a megszokott módon annak ellenére, hogy már nem is úgy akarjuk.Az oldások végére lehetőséget kapunk, hogy új, a mostani életünknek megfelelő választásokat hozzunk, ezzel akár gyökeresen megváltoztatva életünket.eresen megváltoztatva életünket.

A Three in One Concepts: One Brain Kineziológia

Kidolgozása Gordon Stokes és Daniel Whiteside nevéhez fűződik. Elnevezése: “One Brain” Kineziológia (Egységes Agy) azon a koncepción alapul, hogy agyunk két féltekéjének együttes, összerendezett működése a feltétele annak, hogy egészséges, boldog, harmonikus egyének lehessünk.
Bővebben: One Brain Kineziológia

A kineziológia kialakulásának története

Az 1960-as években George Goodheart amerikai manuálterapeuta, kiropraktikus / csontkovács / kidolgozta az izomtesztelés módszerét annak vizsgálatára, hogy egy adott izom képes-e funkcióját teljesíteni. George Goodheart, azt tapasztalva, hogy páciensei a kezelést követően bizonyos idővel újra az eredeti panasszal jelentkeznek, kutatni kezdte a jelenség okát. Rájött arra, hogy a hagyományos manuálterápiás kezeléssel a görcsös, feszült izmot kezelve az izompár másik, tónus nélküli fele nem képez ellentartó erőt.
Bővebben: Kineziológia története

Oldás

A kineziológiai kezelés eljárása az oldás. Az emberek többsége akkor keres más megoldási módszert a problémáira vagy betegségeire, mikor a hagyományos orvoslás nem tud számukra megfelelő megoldást nyújtani. Többnyire mindenki kívül keresi a megoldást, pedig “az” mélyen belül, önmagunkon belül található.
Bővebben: Kezelés – Oldás

Izomtesztelés

Az izomtesztelés a kineziológia azon módszere, mellyel az eltárolt múltbéli események, információk akkor is kideríthetők, ha nem emlékszünk rájuk. Az eljárás azon alapul, hogy a pozitív ingerek erősítik, a negatív ingerek gyengítik az egész testünket, mely érezhető izomreakciókkal jár.
Bővebben: Izomtesztelés

Mikor forduljon kineziológushoz?

Ha lelki diszharmóniát tapasztal, kibillen az egyensúlyából, de nem igazán tudja, mi okozza. Ha már tudja a diagnózist, de érzi, hogy a hagyományos kezelésnél többre van szüksége. Ha már orvosilag rendezett a problémája, de véglegesen, és minden szinten meg akarja oldani. Ha egy segítőre van szüksége, aki végig kíséri a problémája megoldásának útján.
Bővebben: Mikor segíthet?

Gyerek kineziológia

A családban megélt krízishelyzetek a gyerekeket elszakítják attól a biztonságtól, ami számukra a kiteljesedés lehetőségét adja. A szeretet, a biztonság, a család egysége, a bátorítás jelenti számukra azt a szabadságot, hogy megismerhessék önmagukat annak aki, és ami valójában. Azok az élmények, amit a szülői házban átélnek, mélyen emlékezetükbe vésődnek és az emlékek felnőtt korban a kapcsolatok mintájává válnak.
Bővebben: Gyerek kineziológia