One Brain Kineziológia

A Three in One Concepts: One Brain Kineziológia

Daniel Whiteside és Gordon Stokes

Daniel Whiteside és Gordon Stokes

Kidolgozása Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhez fűződik. Elnevezése: “One Brain” Kineziológia (Egységes Agy) azon a koncepción alapul, hogy agyunk két féltekéjének együttes, összerendezett működése a feltétele annak, hogy egészséges, boldog, harmonikus egyének lehessünk. Mikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, az agy teljes képességét nem tudjuk kihasználni, a bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami “üss vagy fuss” reakció néven ismert.Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz. Az Egy Agy rendszerének a gerince Viselkedési Barométer. Segítségével tudatos, tudatalatti, és testi szinten beazonosítható a kliens érzelmi állapota. Azok az érzelmek állnak a középpontban, melyek egy stressz alkalmával blokkolódnak. Minden átélt fájdalom, félelem, fájdalomtól való félelem energiablokádokat hoz létre a testben.

Viselkedési barométer forrás: Végtelen lehetőség, Carol Ann Hontz

Viselkedési barométer forrás: Végtelen lehetőség, Carol Ann Hontz

One Brain módszer az agy koordinált működésre összpontosít. Nem a betegséggel foglalkozik, hanem a stresszt azonosítja be. A jelen fájdalma és a múlt megélt traumája analóg kapcsolatot képez. Különböző korrekciós gyakorlatok az új döntést, testi szinten megtámogatják, ezért hatásuk igen jelentős. A korrekciók az érzékszerveinken keresztül hatnak a test energetikai állapotára. Fontos részét képezi a One Brain Kineziológia rendszernek a viselkedés-genetika, amely a frenológia módszerét ötvözi a kineziológiai technikákkal. One Brain dyslexia kezelése eltér az általános pedagógiai szemlélettől. Minden, valamire való képtelenséget dyslexiának tartunk, oka valahol a múltban keresendő, amikor érzelmi trauma hatására „lelki vakfoltot” hoztunk létre agyunk azon területén, ahol éppen akkor működött mikor a stressz ért bennünket. A One Brain kineziológia módszer Magyarországon a természet-gyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

Mitől személyiségfejlesztő ez a módszer?

A kineziológia One Brain módszerének az egyik alapja a viselkedésgenetika. Önmagunk megismerése hozzásegít ahhoz, felelősséget vállaljunk a döntéseinkért és az életre adott válaszainkért. Megismerjük, miért olyan amilyen a termetünk, szemünk, orrunk, ajkunk formája stb. Megtanuljuk, hogy egy- egy szerkezet, amit önmagunkon felfedezünk milyen viselkedést, és gondolkodást generál bennünk. Felismerhetjük és megérthetjük ezen a módszeren keresztül, hogy mikor, hogyan és miért tagadtuk meg önmagunk egy- egy jellegzetességét, tulajdonságát.. Meg kell tanulnunk kiállni önmagunkért úgy, hogy egyensúlyban maradjunk. Meg kell tanulnunk kifejezni magunkat úgy , hogy a másik fél ne élje meg hibáztatásnak azt amikor érvényre akarjuk juttatni vágyainkat és érzéseinket. Szavaknál is hangosabban árulkodik rólunk a viselkedési reakcióink, gondolkodásmódunk. Megismerve önmagunk és mások szerkezet-funkciós tulajdonságait az életre adott válaszainkat magabiztosan tudjuk meghozni. Így ad segítséget valós énünk felfedezésében, ÖNTUDATRA ébredésünkben a kineziológia One Brain kineziológia módszere.

Esszenciák segítsége

A Three In One – One Brain – módszer létrehozói Gordon Stokes, Daniel Whiteside, minden eszenciához alkottak egy olyan leírást, melynek felolvasása a korrekció során önmagában is oldó hatású. A One Brain Kineziológia módszere többfajta esszenciát használ. Az esszenciák gondolatai azonnali hatással vannak a kliens érzelmi és fizikai állapotára. Az oldatok vagy olajok használatával folytatódik ez a hatás, és a Tudatosság minden szintjén keresztül hatnak a választásainkra. Megerősítik az új döntésünket, melyet az oldás folyamán megfogalmaztunk.

1. Bach-esszencia
A Bach-virágterápia módszert dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Lényege, hogy az esszenciák a test sejtjeinek a frekvenciáját magasabb rezgésszintre emelik. A Bach-virágterápia esszenciái 38 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínál gyógyírt. A One Brain módszer a Bach eszenciákhoz – 38+1 – saját leírást alkotott. A leírások, azt az információt működtetik, amit a cseppek. A múlt megélt és rögzült fájdalmaira mutatnak rá.

2. Perelandra kertesszenciák
A One Brain leírások különböznek az eredeti leírásoktól, a Perelandra Kerteszenciák – 18 – az „ügy” mögötti rejtett igazságot mondják el. Megmutatják, hogy mit akarunk elkerülni, feltárják önmagunk igazolásának és felelősségünk elkerülésének mechanizmusát is.
A 18 Kerteszencia segít az elkerüléssel kapcsolatos ügyek oldásában, a felelősségvállalásban a pozitív változásért.

3. Coby esszencia
A Coby-eszenciák a One Brain rendszerben speciális helyet foglalnak el, mert a Viselkedési Barométer főkategóriáihoz igazodva írják le azt a lelki állapotot, mely gyötrő érzelmi fájdalmat okoz nekünk.
A félelem a veszteségtől érzelmi állapotának a megélésekor elfeledjük és megtagadjuk a legfontosabb képességünket, az önbizalmunkat. Pedig az életünk minden területén, csak erre a képességre alapozva meg tudunk oldani minden kihívást és nehézséget.

4. Maui esszenciák
A pozitív döntések meghozatalához a jövő tudatos választásához segítenek hozzá a Maui esszenciák.
A kineziológia rendszerében a Maui virág esszencia, az energiával, míg a Maui drágakő esszencia a döntéssel foglalkozik. Megállapíthatjuk, minek van prioritása a kliens életében. Energiára vagy az új döntés megerősítésre van szüksége a jövő tudatos választásához.

5. Rózsa más néven TAO esszenciák
Az átalakító aromaolajok segítségével, első lépésben feltárjuk a múltbéli trauma érzelmi válaszát, amely Hitrendszerünkhöz hozzákapcsolja kapcsolataink tagadását. A rózsa esszenciák azt a blokkolt fájdalmat szabadítják fel, melyek megakadályoztak életünk céljának a megélésében. Segítenek a pozitív döntés meghozatalában, tudatos a gondolkodásban és az önmegvalósításban.