Bach virágterápia

Bach virágterápia

Bach-esszenciák

A Bach-virágterápia módszert dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Dr. Edward Bach a növényvilágban keresett gyógyszereket, melyek életerőt adnak a betegek számára. Kimondott szándéka az volt, hogy: segítséget nyújtson a betegeknek leküzdeni a szenvedéseiket, félelmeiket és depresszióikat, amelyek megakadályozzák a gyógyulásukat. Rengeteg kutatást végzett és végül egy desztillációs folyamaton keresztül létrehozta a virágeszenciákat, kivonatokat. Felfigyelt rá, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak. Ezeknek a gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható esszencia nyerhető. Rezgéseiken keresztül fejtik ki hatásukat oly módon, hogy visszaállítják az életenergia áramlását és a harmóniát a test működésébe, melyet a múlt érzelmei leblokkoltak.

A Bach-virágterápia leginkább a homeopátiához hasonlít. Lényege, hogy az esszenciák a test sejtjeinek a frekvenciáját magasabb rezgésre emelik 9 – 11 Hz közé, amely magasabb a Föld frekvenciájánál. Ez a frekvencia az alfa tudatállapot frekvenciája, ahol a poláris világ hatásai nem működnek, így a betegség is „eltűnik”. A Dr. Bach 38 +1 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínált gyógyírt. Ebből a 38 lelki típusból teszteljük ki az izomteszt segítségével, hogy melyik az, aminek a „rezgése” analóg azzal az üggyel, amin az illető változtatni szeretne. A One Brain módszer a Bach eszenciákhoz saját leírást alkotott. A leírások, azt az információt működtetik, amit a cseppek. A múlt megélt és rögzült információira mutatnak rá.

Megfigyelték a mentős szakemberek, hogy a balesetet szenvedett emberek sokszor nem az elszenvedett sérüléseikbe halnak bele, hanem a pánik és a félelem együttes bénító ereje hat rájuk és feladják az életerejüket, meghalnak. Ezt a traumát oldja fel a 39. Vészhelyzet csepp, mely öt esszencia információjából állított össze dr. Edward Bach.

Vészhelyzet cseppek: „Segítség, segítség! Valami szörnyű dolog történt, végső elkeseredettségemben vagyok. Halálra rémültem, mert elvesztettem a kontrollt és nem tudok segíteni magamon! Segítsetek, azonnal segítsetek.”

Perelandra kertesszenciák
Coby esszenciák
Maui esszenciák
Rózsa esszenciák (más néven TAO esszenciák)