Oldás – Kezelés

Oldás – Kezelés

A kineziológiai „kezelés” eljárása az oldás

Az emberek többsége akkor keres más megoldási módszert a problémáira vagy betegségeire, mikor a hagyományos orvoslás nem tud számukra megfelelő megoldást nyújtani. Többnyire mindenki kívül keresi a megoldást, pedig “az” mélyen, önmagunkon belül található.Bizony fájdalmas olykor a felismerés, hogy betegségeinkért mi magunk vagyunk a felelősek. A múltban rögzült fájdalmak és viselkedések a jelenben kihatnak a gondolkodásmódunkra és a helyzetmegoldó választásainkra. Felismerve a múlt és jelen “játszmájának” analógiáját a jelen tudatosságával hozhatjuk meg döntéseinket így élhetünk egyre tudatosabb életet. A kineziológiai oldáson résztvevő emberek segítséget kapnak életmódjuk, életszemléletük megújításához, testi-, lelki-, érzelmi egészségük megőrzéséhez. A betegségeik megelőzéséhez a betegségek hátterében meghúzódó problémák feltárásához, a rehabilitációhoz.

Izomtesztelés

Az izomtesztelés a kineziológia azon módszere, mellyel az eltárolt múltbéli események, információk akkor is kideríthetők, ha nem emlékszünk rájuk. Az eljárás azon alapul, hogy a pozitív ingerek erősítik, a negatív ingerek gyengítik az egész testünket, mely érezhető izomreakciókkal jár. Az izomtónus változás vizsgálata segít bennünket a tudatalattiban lévő események, traumák hozzáférhetővé tételében. A hallott és érzékelt mondatokra az agyunk reagál, és ez érzékelhetővé válik a tesztelt izom tónusában. Ezt nevezzük izom-visszacsatolásnak, más néven bio-feedbacknek. Amikor izomtesztelést végzünk a két agyfélteke működését, koordináljuk, és egyensúlyozzuk ki. Bővebben az izomtesztelésről>>

Kineziológiai stresszoldás, kezelés

Kineziológiai oldás, kezelés közben

Hány oldás után várhatok változást?

A kezelésekre való reagálás függ az életkortól (minél régebb óta őrizgetünk egy problémát, annál lassúbb a változás). A személyiség típusa is befolyásolja mennyire rugalmasan, tudunk régi mintáinktól megszabadulni és változtatni. Az első kezelés után beindul az öngyógyító folyamat, nagyon gyakran tapasztalható azonnali változás. Biztonságosan azonban 4-5 oldás után várható jelentősebb javulás. A redszeresség a fontos, ami egy hét, tíz nap vagy kéthetenkénti találkozásokat igényel. A kezelés gyakorisága mindig a probléma súlyosságától függ. Olyanok vagyunk, mint a lehangolódott zongora és utólag még néhányszor meg kell erősítenünk a hangolást. Hogy hány kezelésre van szüksége az embernek, az attól függ, hogy mennyire finomra akarja hangolni a hangszerét.

A kineziológiai „kezelés”, oldás utó- és mellékhatása.

Előfordulhat már az oldás alatt heves érzelmi reakció, heveny rosszullét, egyéb pszichoszomatikus tünetek, melyek a kezelés végére rendeződnek. Az oldás utáni egy-két napon ugyancsak tapasztalható érzelmi hullámzás, esetleg a testi tünetek átmeneti fokozódása. Ezek természetes velejárói lehetnek a felszabaduló testi-, lelki energiáknak. Hiszen a lázcsillapító hatása sem azonnali. Először felszökik a beteg láza, és utána kezd csak fokozatosan csökkenni.